Související program:
S Antoniem Na Trhu
1. Sezóna 9. část
Příprava
Chobotnici dobře omyjeme a vložíme do hrnce, přidáme půlku množství cibule a česnek a petrželku. Zakryjeme a necháme vařit na mírném ohni asi 2 hod. Pokličku nesundáváme
Jakmile je chobotnice uvařená, nakrájíme ji na kostičky
Cibuli a česnek omyjeme
Nakrájíme najemno
Brambory očistíme
Nakrájíme na kostičky
Do hrnce nalijeme olej
Přidáme půlku cibule a později půlku česneku
Následují brambory
Necháme osmažit
Přilijeme trochu teplé vody
Jakmile se voda vypaří, přidáme cizrnu
Přisypeme bobkový list
Zalijeme teplou vodou
Osolíme a opepříme
Připravíme chlebové krutony
Jakmile se směs uvaří, rozmixujeme ji blenderem
Přepasírujeme
Necháme vařit na mírném ohni
Polévku nalijeme do mísy, přidáme nakrájenou chobotnici a ozdobíme chlebovými krutony. Ty jsme ochutili oreganem, solí, pepřem a olivovým olejem a upekli při 200 st.
(Foto: Katalin Sándor)