Ženevský Pstruh, Bernské Rösti

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Najemno nakrájenou cibuli podusíme v rozpuštěném másle. Přidáme nakrájené zelené koření (bylinky), a poté vše vložíme na plech. Na to položíme osolenou, opepřenou a citronovou šťávou zalitou rybu. Zalijeme ji troškou vína a vody. Vložíme do trouby, kde ji zabalenou v alobalu dusíme na 160 stupních cca 15-20 minut.

Poté rybu vyndáme ze šťávy. Ve druhém hrnci si na troše másla osmahneme trošičku mouky a poté ji smícháme se šťávou z ryby. Zalijeme smetanou, povaříme a omáčku podáváme dohromady se pstruhem.

Na drobné kostky nakrájenou slaninu důkladně opečeme. Následně smícháme s nahrubo strouhanými bramborami. Osolíme a dokořeníme kmínem. Z bramborového těsta vytvarujeme placky, vložíme je na pánev s trochou oleje a pečeme do doby, dokud nejsou zespoda pořádně opečené. Zalejeme troškou mléka, opatrně je obrátíme a opečeme i z druhé strany.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam