Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
1. Sezóna 9. část
Příprava
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mléko, vodu, máslo, cukr a sůl dáme do středně velkého kastrolu. Svaříme. Stáhneme z ohně a přimícháme mouku. Vrátíme na oheň a na středně velkém plameni zahříváme a průběžně mícháme, až se hmota začne oddělovat od stěny kastrolu a pokryje ji tenkou filmovou vrstvou – asi 2-3 minuty. Těsto dáme do robotu, necháme trochu vychladnout a jednotlivě do něho zapracujeme vejce. Přendáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vymačkáme malé hromádky. Špičky kuliček zatlačíme navlhčenou rukou zpět. Vložíme do předehřáté trouby. Po 15 minutách pečení stáhneme teplotu na 160 stupňů a dalších 20 minut těsto sušíme. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Mascarpone vymícháme dohladka s čokoládovým oříškovým krémem a směsí naplníme zdobící sáček. Profiterolky naplníme krémem a uspořádáme je na tác. Mascarpone smícháme se žloutkem a moučkovým cukrem. Ze smetany ušleháme šlehačku a lehce promícháme s mascarponovým krémem. Plněné kuličky ve směsi obalíme a necháme přes noc vychladit.
Foto: Katalin Sándor