Pečená Červená Řepa Se Zázvorem A Červeným Vínem

Světlý
Střední
Průměrný

Příprava

Očištěnou, uvařenou červenou řepu nakrájíme na stejně velké kroužky a společně s čertsvým, rozdrceným zázvorem ji důkladně opečeme na trošce oleje. Osolíme, opepříme. Poté vše odložíme stranou na další talíř, mezitím si ohřejeme na pánvi červené víno, necháme vše zhoustnout a nakonec přidáme trošičku sladkého medu. Ztracené (pošírované) vajíčko si připravíme tak, že do vroucí osolené vody s octem vložíme naběračku do které vyklepneme celé vajíčko a vaříme jej 3,5 minuty. Během servírování přelijeme červenou řepu vinnou zálivkou (omáčkou), na ni pak vložíme vajíčko a nastrouháme čerstvé bylinky.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam