Související program:
Městské Grilování
1. Sezóna 3. část
Příprava
Pivo svaříme zhruba na 0,5 litru.
Zkaramelizujeme cukr a vložíme do něj nakrájené pomeranče, strouhaný zázvor a trochu nového koření. Přilijeme trochu pomerančové šťávy. Tekutinu vyvaříme a pomocí tyčového mixeru umixujeme vše dohladka. Poté doplníme pivní redukcí podle vlastní chuti a povaříme, až směs získá konzistenci omáčky.
Kůži na kachních prsou nakrájíme až kmasu do mřížky a prsa vytvarujeme.
Do směsi pepřů přidáme trochu chilli koření a kachní prsa okořeníme. Dáme do smokeru kůží nahoru a pečeme při 120 °C.
Jakmile teplota uvnitř masa dosáhne 55 °C, potřeme maso připravenou omáčkou a pečeme ještě 5 minut. Pak prsa vyndáme, necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na tenké plátky. Na závěr polijeme omáčkou.
Servírujeme na salátu.