Související program:
Po Evropě S Vidličkou A Nožem
1. Sezóna 6. část
Příprava
Pomleté maso promícháme s naloženými a vymačkanými houskami a přidáme nastrouhanou bramboru a jeden stroužek česneku. Osolíme, dochutíme čerstvým tymiánem, respektive pepřem. Vytvarujeme masové kuličky a na horkém másle a trošce oleje opečeme do křupava.
Očištěné, nakrájené brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme, rozšťoucháme a společně s rozpuštěným máslem přidáme k masovým kuličkám.
Lilková pasta:
Lilek důkladně opečeme v troubě, následně očistíme a smícháme společně s najemno nakrájenou cibulí a česnekem. Do vaječného žloutku přidáme hořčici a přilijeme olej, následně vymícháme pastu (omáčku). Dochutíme solí, opepříme, přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme se směsí lilku, cibule a česneku. Posypeme na jemno nakrájenou petrželkou. Podáváme společně s masovými kuličkami.