Související program:
Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
1. Sezóna 13. část
Příprava
Cukr a máslo utřeme v mixéru do pěny. postupně přidáváme vejce. V míse promíchám mouku a prášek do pečiva se solí a strouhanou pomerančovou kůrou. Směs přimícháváme střídavě s pomerančovou šťávou k máslové hmotě. Těsto vložíme do vymazané formy na bábovku a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 50 minut. Když se vršek zbarví do zlatova a po propíchnutí vidličkou se těsto nelepí, je bábovka hotová. Vyklopíme ji z formy a necháme vystydnout. Ze šťávy z jednoho pomeranče a 2 polévkových lžic cukru svaříme sirup (vaříme jej, dokud trochu nezhoustne a cukr se zcela nerozpustí). Sirupem potřeme bábovku zvenčí. Nakrájíme a podáváme s vanilkovou zmrzlinou a jahodovou polevou.
Foto: Katalin Sándor