Bezlepkový mrkvový dort

Příprava

Předehřejte troubu na 175 stupňů. Spodní část pečící formy o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem.
Koření, sůl a prášek do pečiva smícháme s moukou.
Vejce vyšleháme s cukrem, šleháme dokud hmota alespoň třikrát nenabyde a nezbělá. To je důležité, aby bylo lehké. Přidáme vanilkový extrakt.
Z nastrouhanou mrkve důkladně vymačkáme šťávu a smícháme s kokosovými tukem, vlašskými ořechy, rozinkami a olejem.
Šlehač nastavíme na nízké otáčky směs mouky a mrkve střídavě přidáváme do vaječné směsi.
Těsto rozdělte rovnoměrně do dvou forem a pečeme 35 minut při 175 stupních. Formy necháme 10 minut vychladnout, pak korpusy opatrně vyjmeme a necháme vychladnout.“
Smícháme smetanový sýr s máslem a vyšleháme, přidáme jogurt, cukr a vanilkový extrakt a vše smícháme. Dáme zchladit na 10 minut, náplň dáme mezi dva korpusy, ozdobíme jí vršek a strany dortu. Před podáváním nakrájíme.

 

Recept se může lišit od televizního vysílání.

zpět na seznam