Bezmasé chakapuli – brambory v pikantní angreštové omáčce

Příprava

Jarní cibulku osmažíme na směsi oleje a másla, přidáme zelené koření. Zalijte bílým vínem a vývarem nebo vodou, vaříme cca 10 minut. Přidejte oloupané brambory (na začátku letní sezóny použijeme nové brambory) a vařte 10 minut. Mezitím si připravíme angreštové pyré (můžeme ho udělat i den předem). Zmrzlý angrešt uvaříme v 1,5 dl vody, asi tak deset minut, dokud se ovoce úplně nerozpadne. Přidejte sůl, stroužek česneku a trochu medu nebo cukru, zpracujte mixérem. Angreštový základ přidejte do horkých brambor, vařte 10 minut, dokud nejsou úplně měkké, nechte zchladnout a nakonec vmíchejte druhou polovinu koření (jarní cibulku, estragon a koriandr), vše najemno nasekané.

zpět na seznam