Boršč – Polévka

Světlý
Střední
Nízký

Příprava

Maso s kostí vložíme do studené vody a necháme vařit. Přidáme bobkový list, několik celých kuliček černého pepře, respektive sůl. Ve druhé pánvi si na oleji osmahneme na tenké proužky nakrájenou řepu, přidáme k ní rajčatový protlak a vše dochutíme citronovou šťávou a solí. Dusíme do měkka. V jiném hrnci si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na proužky nakrájenou mrkev, další kořenovou zeleninu, několik minut restujeme a poté přidáme na proužky nakrájené zelí. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Přidáme šťávu z dušené řepy a na kousky nakrájené hovězí maso. Zalijeme masovým vývarem a vše přivedeme k varu. Zahustíme směsí mouky se smetanou a trochu pikantní chutě tomu dodáme přidáním citronové šťávy. Polévku podáváme se smetanou (je polita smetanou) a posypanou čerstvě nasekaným koprem.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam