Bramborové Knedlíčky S Rybí Nádivkou

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Vychlazené, očištěné brambory nastrouháme a vypracujeme společně s moukou, sádlem, dvěma vaječnými žloutky a přidáme trochu soli. Polovinu nadrobno nakrájené cibule osmahneme na trošce oleje, a nakonec na to přidáme nadrobenou tresku. Osolíme, opepříme. Přidáme do toho nadrobno nakrájenou, nakládanou papriku a necháme vše vychladnout. Vyválíme bramborové těsto a nakrájíme ho na čtverce, do jejich středu naložíme trošku rybí nádivky. Ze čtverců těsta s nádivkou vytvarujeme knedlíky. Knedlíčky obalíme ve strouhance a na středně silném ohni je během několika pár minut dokřupava opečeme. Mezitím si osmahneme zbytek cibule s česnekem a pálivou chilli papričkou. Přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme troškou vody. Osolíme, dokořeníme pepřem, skořicí, oreganem, vymačkáme do toho pomerančovou šťávu, a nakonec přidáme trošku cukru. Důkladně povaříme a nakonec zahustíme. Bramborové knedlíčky s rybí nádivkou servírujeme společně s omáčkou.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam