Brambory s parmezánem a cibulovou omáčkou

Příprava

Troubu předehřejte na 220 °C, brambory upečte a nechte vychladnout. Mezitím na másle osmahněte česnek nakrájený na plátky. Smetanu ušlehejte. Brambory rozmačkejte. Smíchejte smetanu s česnekem a parmazánem, a když směs trochu vychladne, přidejte žloutky. Vložte je do cukrářského sáčku a vytvarujte na plechu. Pečte 16-20 minut dozlatova. Cibuli nakrájejte najemno. Přidejte do rozpuštěného másla a osmažte do křupava. Posypeme hladkou moukou a necháme znovu zhnědnout. Zalijte zeleninovým vývarem. Promíchejte a přiveďte k varu. Scedíme a přidáme smetanu. Nakonec přidejte hrst petrželky a podávejte.

zpět na seznam