TV Paprika Logo

Bravčové plece dusené v jablkovom cideri,jonagold jablkami a dijon horčicou s čerstvými bylinkami

Příprava

Cibuľu a cesnak si očistíme a opečieme na masti a masle. Pridáme mäso a slaninu a jemne osolíme a necháme dusiť môžeme podliať vývarom alebo vodou. Medzitým si očistíme uhorku a nakrájame na plátky.
Z octu cukru a vody si spravíme marinádu do ktorej pridáme nakrájanú uhorku a dobre ju posypeme čerstvým čiernym korením.
Mäso dusíme 50 minút a následne pridáme cez noc namočenú bielu fazuľu a ďalej dusíme. Tarhoňu opečieme na masle a pridáme do šóletu.
Následne pridáme červenú mletú papriku a pretlak a varíme ďalších 15 minút.
Do uhorkového šalátu pridáme nakrájaný koriander cesnak a sezam a zamiešame.
Šólet podávame s majoránom a petržlenovou vňaťou.

zpět na seznam