Související program:

Vánoce Na Tv Paprika
2. Sezóna 2. část
Příprava
Filety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připravené filety dáme odležet alespoň na 30 minut do lednice. Na pánev si připravíme olej s trochou másla a necháme rozehřát. Poté orestujeme filety nejprve kůží dolů a následně otočíme kůží nahoru. Každou stranu cca 2 minuty. Pak podlijeme bílým vínem a chvilku necháme probublat. Chuť vína krásně pronikne do jemného masa candáta. Filety vyjmeme na talíř. Do výpeku přidáme máslo, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a polijeme filety z candáta na talíři. Ozdobíme citronem a podáváme s bramborovým salátem.
BRAMBOROVÝ SALÁT S KOPREM
Nejprve si připravíme zálivku. V míse smícháme zakysanou smetanu, smetanu, hořčici, citronovou šťávu, bílé víno, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Poté přidáme nakrájenou cibuli a kopr na jemno. Nakonec přidáme nakrájené brambory na plátky (kolečka) a zlehka promícháme.
(Foto: Katalin Sándor)