Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
2. Sezóna 7. část
Příprava
Vanilkové lusky rozkrojíme na polovinu, seškrábneme semínka. Semínka spolu s luskem dáme do hrnce s mlékem. Přivedeme k varu, odstavíme ze sporáku a necháme 2 minuty máčet. Vanilkové lusky odstraníme.
V míse smícháme cukr s vejcem a přidáme bílek, zapracujeme rozpuštěné máslo. Postupně přidáváme teplé, téměř horké mléko do vaječné směsi. Za stálého míchání zapracujeme mouku. Nakonec přidáme rum. Vložíme hmotu do chladničky na 24 – 48 hodin. Abychom dosáhli dokonalého výsledku, musí těsto alespoň 24 hodin odpočívat, po 48 hodinách dostáváme ještě hedvábnější texturu. Těsto lze uchovat v chladničce 4 dny.
Předehřejeme troubu na 230 stupňů. Silikonové formičky dáme na plech. Vychladnou hmotu dobře promícháme a naplňte do formiček. Pečeme při 230 stupních 20 minut, poté snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších 35 minut. Vyjmeme z trouby, vyndáme z formy. Pokud není tmavě hnědý, dáme je zpět na 10 minut, pečeme již bez formy. Jíme vlažné, tak je to správně.
Recept se může lišit od televizního vysílání.