Celerový Krém S Křupavým Baconem

Střední
Střední
Průměrný

Příprava

Pórek dobře umyjeme

Nakrájíme najemno

Brambory očistíme

Nakrájíme na kostičky

Celer očistíme

Nakrájíme na kostičky

Do hrnce nalijeme olej

Přidáme pórek

Následně brambory

A necháme osmažit

Přilijeme trochu teplé vody

Jakmile se voda vypaří, přidáme celer

Necháme osmažit

Zalijeme teplou vodou

Osolíme a opepříme

Celý plátek baconu osmažíme

Jakmile je směs uvařená, tak ji rozmixujeme blenderem

Přepasírujeme

Vrátíme na mírný plamen

Přidáme smetanu a muškátový oříšek

Lískové oříšky nasekáme nahrubo (aby zůstaly kousky)

Polévku nalijeme do mísy, ozdobíme plátkem baconu a lískovými oříšky, praženými na pánvičce

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam