Související program:
Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
1. Sezóna 16. část
Příprava
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu vyložíme pečicím papírem, pakliže není nepřilnavá. Na vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Až se rozpustí, stáhneme z ohně a pomocí ručního šlehače zapracujeme cukr a vejce. Přidáme mouku, kakao, sůl a vanilku a nalejeme do předem připravené formy V další míse smícháme přírodní sýr s vaječnými žloutky, cukre, vanilkou a trochou mouky. Směs klademe na čokoládové těsto, uhladíme a pomocí rozpuštěné čokolády a nože vytvoříme navrchu mramorovaný vzor. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35-40 minut, dokud nejsou okraje upečené a střed dosud vláčný. Před podáváním vychladíme.
Foto: Katalin Sándor