Související program:

Vegetariánem náhodou – nejlepší vegetarianská jídla
1. Sezóna 7. část
Příprava
Oloupejte řepu a nakrájejte ji na malé kostky. Jednu si odložíme stranou a použijeme později. Do vroucí vody přidejte na kostičky nakrájenou řepu, sůl, pepř a přidejte koření – hřebíček, nové koření, kmín, koriandr, zázvor. Pokud je to možné, zabalte koření do kousku gázy, bude se lépe vyndávat. Můžeme přidat cukr (nebo jiná sladidla, např. med). Vaříme cca 15 minut, dokud řepa nezměkne, a ještě chvíli povaříme. Před koncem přidáme zbývající řepu. Bude mít krásnou barvu, bude čerstvá a křupavá. Skvěle se na to hodí mladá řepa. Červenou řepu trochu ochutíme. Do velké mísy vyskládáme jarní nakrájenou cibulku a nastrouhanou okurku, přilijeme kefír (nebo přírodní jogurt), přelijeme šťávou z červené řepy a promícháme. Přidáme kopr. Podle chuti můžete přidat několik kapek citronové šťávy. Podávejte chlazené.