Churros – Španělské Koblihy

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Máslo a margarín vložíme s vodou do jedné mísy. Když začne bublat, přidáme cukr, špetku soli, všechnu mouku a vše lžicí vymícháme pěkně do hladka. Když se nám již z těsta vytvořila menší koule, tak ji ještě necháme v míse a na plotně, mícháme a nakonec těsto trošičku osmahneme. Nakonec do těsta vmícháme pomocí ručního mixéru vajíčka. Těsto vymačkamáme na obrácenou stranu plechu na muffiny. Těsto vymačkáme pomocí cukrářských plnících sáčků, tak aby těsto mělo hvězdicovitý tvar, poté těstem obvineme výstupky na plechu, které ještě předtím potřeme olejem a pokryjeme folií. Následně vše vložíme do mrazáku, poté vyndáme a usmažíme na velkém množství oleje. Když je máme osmažené, tak je obalíme ve směsi krystalového cukru se skořicí. A nakonec je můžeme naplnit zmrzlinou a čokoládovým krémem.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam