Citronovo-Smetanový, Piškotový Koláč

Příprava

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Špetkou soli osolené vaječné bílky vyšleháme do tvrdé pěny. Vaječné žloutky scukrem vyšleháme robotem do pěny. Přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a přisypeme prášek na pečení. Nakonec přimícháme i pěnu zvaječných bílků, ale opatrně, aby se moc neporušila.

Formu na pečení vyloženou papírem na pečení, naplníme těstem a přibližně 20 minut pečeme. Vyzkoušíme jehlou, jestli je těsto hotové. Naše forma na pečení má průměr: 28×15 centimetru. Po pečení a chlazení piškotový korpus rozřežeme na tři vrstvy, které natřeme krémem. Smetanový sýr vpokojové teplotě vyšleháme společně scukrem, vanilkou a citronem do pěny, kterou naplníme koláč. Piškotový koláč necháme 1,5 hodiny odstát a poté jej nakrájíme na kostky.

Nejlepší je, když má pokojovou teplotu!

zpět na seznam