Citronový bezlepkový koláč s malinami

Příprava

Spodní část formy o průměru 22 centimetrů vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 160 stupňů.
Z cukru a másla vyšleháme pěnu a do směsi zapracujeme vejce. Přidáme kukuřičnou mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a připravíme hladké těsto. Nakonec zapracujeme citronovou šťávu a kůru. Do misky dáme cukr a máslo a vyšleháme pěnu, do směsi zapracujeme vejce. Směs nalijeme do připravené formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 50 minut, dokud nebude těsto propečené.
Povaříme malinový džem, mírně vaříme 2 – 3 minuty, přidáme čerstvé maliny a ihned odstavíme. Mícháme, aby se nám čerstvé ovoce spojilo. Necháme vychladnout a při podávání nandáme na koláč.

 

Recept se může lišit od televizního vysílání.

zpět na seznam