Čokoládovo-Červený Koláč S Bobulovým Ovocem

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Mouku a moučkový cukr prohněteme se studeným, na kostky nakrájeným máslem. Přidáme vaječné žloutky, vše důkladně promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Zabalíme do folie a odložíme na pár hodin do ledničky. Poté vyválíme těsto, které pěkně rozložíme do koláčové formy, těsto k plechu (k formě) pěkně přimáčkneme. Nakonec těsto vložíme do trouby, zatížíme ho a pečeme na 190 stupních. Mezitím vylijeme horkou smetanu (povařili jsme si ji) na nalámané kousky čokolády a vše pěkně zamícháme, dokud se nám čokoláda pěkně nerozpustí, přidáme máslo a glukózový sirup. Čokoládovou masu poté nalijeme na předpečené těsto, vložíme do lednice, kde vše necháme vystydnout, aby nám koláč pěkně ztuhl. Nakonec koláč (jeho povrch) posypeme bobulovým ovocem.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam