Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
2. Sezóna 9. část
Příprava
Troubu předehřejeme na 160 stupňů, připravíme si formu o průměru 22 centimetrů, vymažeme máslem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu společně s máslem, horkou vodou a cukrem. Odstavíme ze sporáku a vmícháme kakao, mouku a našlehané vejce. Nalijeme do formy na pečení, vrch zarovnáme a pečeme 25 minut. Necháme úplně vychladnout.
Pěna – čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Mezitím ušleháme šlehačku – potřebujeme ji pevnou, šleháme s trochou cukru. Přidáme mascarpone a vanilku. Když čokoláda vychladne, smícháme ji se šlehačkou a práškovou želatinou. Naplníme do cukrářského sáčku.
Pěnou ozdobíme horní část dortu a vložíme do chladničky na 4 – 6 hodin, aby ztuhla.
Ohřejeme smetanu, nesmíme jí nechat vařit. Do smetany přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Mícháme do hladka. Polevu necháme vychladnout a natřeme ji na dort.
Recept se může lišit od televizního vysílání.