Dacquoise s ovocem

Příprava

Mandle a lískové ořechy na jemno rozmixujeme, rozložíme na plech a pomalu opražíme v předehřáté troubě na 180 stupňů, každé 3 minuty směs promícháme. Když jsou zlatohnědé, směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu stáhneme na 150 stupňů. Po vychladnutí směs smícháme s 10 dkg cukru a kukuřičnou moukou.
Bílky se špetkou soli vyšleháme a postupně přidáváme zbývajících 20 dkg cukru, dokud nezískáte hladký a pevný sníh. Špachtlí jemně vmícháme vychlazenou a upraženou směs.“
Z těsta vytvarujte 4 kolečka, dáme na 2 plechy a pečeme v troubě. Pečeme při 150 stupních 1 hodinu, plechy prohodíme, aby se těsto rovnoměrně upeklo. Po upečení otevřete troubu a necháme vychladnout.

 

Recept se může lišit od televizního vysílání.

zpět na seznam