Domácí Krémeš

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Listové těsto upečeme do křuprava na dvou pleších. Mezitím, když se nám peče těsto, si uvaříme jahody s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrkou. Do jahodovo-vanilkové směsi přidáme trošku škrobu a vše rozmixujeme mixérem, aby nám z toho vzniklo jemné pyré. K přípravě krému si společně ohřejeme mléko a sladkou smetanu. Vyšleháme si vaječné žloutky s mletou vanilkou a vanilkovým cukrem. Nepřetržitě mícháme a nakonec vše přidáme k do mléka se smetanou, aby nám krém zhoustl. Mezitím si vyšleháme do pevné pěny vaječná bílka a opatrně, pomalu, je přidáme (vmícháme) do krému. Jednu polovinu upečeného těstového plátu vložíme na plech, rozetřeme na něj polovinu připraveného krému a následně vše ještě natřeme jahodovo-vanilkovou směsí. Následně na to přiložíme (přiklopíme) druhou polovinu upečeného listového těsta.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam