Oříškový krém (domácí nutella)

Střední
Hodně

Příprava

Ořišky vložíme do hrnce a pražíme je zhruba 10 minut, dokud vnější slupka nezčerná. Pak je vyndáme a pražené části odstraníme pomocí kuchyňské utěrky. Robotem je nasekáme najemno. (Se strojem zacházíme opatrně, raději pracujeme s funkcí vibrací, aby nedošlo ke zkratu!) Důležité je, aby měly pražené oříšky už samy o sobě krémovou konzistenci. Přidáme sůl a cukr a dále mixujeme. Nakonec přidáme ještě olej a kakao a mixujeme další 2-3 minuty, aby se oříšky ještě více zjemnily a cukr se zcela rozpustil. V malém hrnci ohřejeme mléko a rozmícháme se sušeným mlékem. Na vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a smícháme ji s mléčnou směsí. Oříškový krém smícháme s mléčnou směsí, plníme ji do lahví a necháme domácí nutelu zcela vychladnout.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam