Dóřino Speciální Lečo S Klobásou A Několika Druhy Papriky

Světlý
Levný
Průměrný

Příprava

Klobásu nakrájíme a na pánvi opečeme. Opečenou klobásu přendáme z pánve na kuchyňské ubrousky a odložíme stranou. Na větší kousky nakrájíme papriku kapii, pálivou papriku a jeden kus bílé papriky a vše vložíme na pánev a pečeme na výpeku z klobásy. Máme-li papriku opečenou, vyndáme ji z pánve a odložíme stranou. Do pánve přidáme trochu sádla a podusíme na něm nakrájenou cibulku a česnek. Trochu osolíme. Přidáme na pánev zbytek bílé papriky, podusíme doměkka, během toho spaříme rajčata a stáhneme z nich slupku. Větší rajčata nakrájíme na kostky a společně s koktejlovými rajčaty je vložíme na pánev, posypeme mletou paprikou, mletým kmínem a vaříme vše úplně doměkka. Nakonec promícháme lečo s opečenou paprikou, rozbijeme do leča (do připravených hnízdeček) vajíčko (vajíčka), přičemž bílek ztuhne, zatímco žloutek zůstane pěkně tekutý. Nakonec do leča přidáme opečené kousky klobásy.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam