Dort Pavlova S Vanilkovým Řeckým Jogurtem A Borůvkami

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Na plech rozložíme papír na pečení. Cukr a škrob smícháme. Z bílků vyšleháme se špetkou soli sníh. Postupně do ní přidáváme s cukrem smíchaný škrob. Po každé dávce necháme robot pracovat alespoň 2 minuty na nejvyšších otáčkách. Nakonec pěnu šleháme dalších 5-7 minut, až bude úplně hustá a lesklá. Z pěny vytvoříme na pečicím papíru kolo a to tak, že obvod necháme trochu vyšší, abychom tím vytvořili místo pro krém. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut, až bude sněhová pusinka na povrchu pevá, ale vnitřek zůstane měkký. Troubu vypneme, dveře trochu otevřeme a dort Pavlovu necháme v troubě ještě hodinu. Pokud ho skladujeme ve vzduchotěsné krabici, vydrží jeden den. Studenou šlehačku vyšleháme dotuha. Jogurt smícháme se semínky z vanilkového lusku a s medem. Opatrně vmícháme šlehačku a pomocí lžíce krém navrstvíme na dort Pavlova. Zdobíme ovocem a ihned servírujeme.

zpět na seznam