Dušený guláš z různých druhů mas

Příprava

Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte.
Na pánvi osmahněte slaninu, přidejte cibuli, trochu soli a smažte, dokud nezprůsvitní.
Mezitím nakrájejte papriky na malé kostičky a rajčata na plátky.
Odstavte z ohně a přidejte mletou papriku. Promíchejte, a když pustí barvu, vraťte na oheň a přidejte vodu. Přidejte papriky, rajčata, česnek, mrkev, celer a pokračujte ve vaření. Po 15 minutách přidejte láhev domácího leča a pokračujte.
Pro přípravu masa – vše nakrájejte na kostky.
Nejdříve vložte skopové maso, po 15 minutách hovězí maso a asi po 15 minutách vepřovou kýtu. Poté přidáme houby a dochutíme 2-3 lžícemi mletého pepře, 1 lžící kmínu, 3-4 bobkovými listy, 2 lžícemi majoránky, 1 lžící granulovaného česneku, 2 lžícemi kurkumy, 2 lžícemi rozmarýnu, 2-3 lžícemi pepře a 1-1,5 dl vína. Promíchejte, v případě potřeby přidejte více vody a vařte, dokud není hotovo.
Když je vše uvařené, podáváme s čerstvým chlebem a nakládanými okurkami.

zpět na seznam