Fenyklové rizoto s ricottou, koprem a chilli

Příprava

Na pánvi rozehřejte olej, očistěte šalotku a nakrájejte ji nadrobno a osmahněte. Po chvíli přidejte stroužek nakrájeného česneku, pak rýži a za občasného míchání pokračujte ve smažení. Přilijte víno a promíchejte. Za občasného míchání přidejte trochu ohřátého vývaru. Když se šťáva odpaří, opět trochu přilijte a pokračujte ve vaření rýže do požadované konzistence.

Fenyklová semínka opečeme nasucho, zatímco fenykl nakrájíme na tenké plátky a marinujeme na pánvi. Vmíchejte semínka fenyklu a zakápněte trochou limetkové šťávy. Zakápněte octem, přidejte trochu cukru a zredukujte. Když je rizoto hotové, přidejte nakládaný fenykl a zalijte ho zbylým vývarem. Přidejte nasekaný kopr a máslo a na povrch nastrouhejte parmazán. Smíchejte a podávejte s čerstvým koprem a ricottou.

zpět na seznam