Související program:

Od Sezony K Sezoně
1. Sezóna 2. část
Příprava
Z listů mangoldu odřízněte stonky. Velké listy ponořte na 20 sekund do vroucí vody, aby mírně změkly.
Lososa nakrájejte na stejné plátky a z obou stran ho osolte a opepřete. Rozložte listy mangoldu a zabalte do nich plátky ryby tak, aby mangold zcela zakryl lososa, ale aby nikde nebyly více než dvě vrstvy.
Na omáčku nakrájejte cibuli a česnek na plátky a osmahněte je na směsi másla a oleje do měkka. Stonky mangoldu nakrájejte na tenké plátky a přidejte je k cibuli, aby také změkly. Nastrouhejte citronovou kůru a osolte. Když je cibule měkká, zaprášte ji moukou, ještě chvíli smažíme a přidejte nakrájená rajčata a vývar.
Dochuťte kapary, chilli a citronovou šťávou. Pod pokličkou dusíme asi 6 minut, dokud rajčata nezačnou pouštět šťávu. Poté přidejte kousky a pod pokličkou duste dalších 10-15 minut. Na závěr přidejte ještě trochu másla a vařte odkryté, dokud omáčka dostatečně nezhoustne.
Pro přípravu kuskusu přiveďte ve středním hrnci k varu vodu s citronovou šťávou, olivovým olejem a trochou soli. Vypněte oheň, nasypte kuskus do hrnce, promíchejte a přikryjte. Po 5 minutách vidličkou rozmíchejte a vmíchejte 1 lžíci másla.