Flank steak s batátovými špeclemi a redukcí z červeného

Příprava

– Smícháme 300ml vody s vejci a přisypeme mouku, osolíme, opepříme a smícháme v hladké tužší těsto
– Necháme odpočinout
– Víno na redukci nalijeme do rendlíku, přisypeme 2 lžíce cukru a přidáme tymián, rozmarýn, česnek (dle chuti)
– Vaříme na prudkém ohni dokud se většina tekutiny nevyvaří a nevznikne nám hustá lesklá redukce do které přidáme na závěr kostičku másla (na vyplé plotně)
– Steak osolíme a opepříme
– Zprudka restujeme z obou stran cca 3 minuty, poté přidáme kousek másla, česnek, bylinky a přeléváme dokud maso není medium-rare
– Batátové pyré smícháme s těstem na špecle
– Přidáme nasekanou petržel a cca 5 minut vaříme v osolené vroucí vodě, na masle glazujeme, a dodávame pyre k tomu.

 

Recept se může lišit od televizního vysílání.

zpět na seznam