Galaktoboureko – Řecký Mléčný Desert Se Skořicí

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Pláty listového těsta poskládáme na plech, každý plát těsta natřeme rozpuštěným máslem. Vyšleháme do pěny vaječný žloutek s 5 dkg cukru, dalších 5 dkg cukru přidáme do vyšlehaných vaječných bílků. Takto dvě připravené směsi smícháme. Následně do jedné mísy nalijeme mléko, smetanu a vanilku, a nakonec přidáme krupici. Jakmile z plotny odstavíme krém, tak do něj přimícháme máslo. Smícháme vaječnou pěnu s uvařenou krupicí a odložíme bokem. Připravíme si zpotřebných ingrediencí sirup. Na pláty listového těsta nandáme krupicový krém a vždy přikryjeme tuto vrstvu dalším plátem listového těsta. Vložíme desert do trouby, kde ho na 160-170 stupních pečeme cca 60-70 minut. Když je upečený, tak ho vyndáme z trouby a polejeme ho sirupem.

zpět na seznam