Grilovaná Polenta S Cuketou, Cherry Paradajkami A Baby Špenátom

Světlý
Střední
Průměrný

Příprava

Polentu uvaríme podľa návodu. Pridáme maslo, parmezán, olivový olej, soľ, korenie, cesnak. Dáme na maslom vymastený a suchou polentou posypaný plech. Povrch uhladíme do roviny a pečieme približne 30 minút. Vychladnutú polentu nakrájame na kúsky a na suchej grilovacej panvici opečieme. Medzitým si vypražíme na panvici cuketu s paradajkami a baby špenátom. Na rozpálenú panvicu nalejeme trochu olivového oleja, na ňom orestujeme cesnak, pridáme na kocky alebo malé obdĺžniky nakrájanú cuketu, a cherry paradajky rozkrájané na polovicu. Nakoniec pridáme špenát, minútku miešame, kým sa zmenší objem. Na záver pridáme na menšie kúsky nakrájanú mozzarellu a hneď servírujeme s opečenou teplou polentou.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam