Hamanovy Uši

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Mouku smícháme s máslem a cukrem, poté přidáme další základní ingredience a rychle vyhněteme těsto. Zabalíme do fólie a odložíme odpočinout na 30 minut do lednice. Těsto vyválíme cca do tloušťky 5 mm a následně si z něho vykrájíme kolečka o průměru 5 cm. Doprostřed každého kolečka dáme povidla, poté kraje kolečka zvedneme ze tří stran a jejich konce spojíme. Strany potřeme vyšlehanými vajíčky a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme do zlatova.

Tuňáková pasta, Lilková pasta:

Tuňáková pasta: Tuňáka z konzervy, kapary, cibuli, majonézu a trošku citronové šťávy vložíme do sekáčku a vymícháme do pasty. Lilková pasta: Lilek a kápii nakrájíme a vložíme na plech. Osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 180 stupních. Když je to hotové, přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, vložíme do sekáčku a vymícháme do pasty.

zpět na seznam