HOUBOVÝ KUBA

Příprava

Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme je namočené přes noc. Krupky propláchneme vodou, scedíme je a necháme okapat. Do hrnce dáme polovinu sádla a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme krupky a za stálého míchání je orestujeme do růžova. Potom je zalijeme zeleninovým vývarem (nebo bujónem), přiklopíme a vaříme do měkka.

Druhou cibuli mezitím pokrájíme také na jemno a na druhé polovině sádla ji osmažíme do zlatova. Přidáme scezené houby, kmín, sůl, pepř, majoránku a tymián. Směs trošku podlijeme vodou a necháme podusit. Když jsou houby měkké, přidáme utřený česnek a důkladně promícháme. Hotovou houbovou směs přimícháme ke krupkám, osolíme, opepříme a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

(Foto: Katalin Sándor)

zpět na seznam