Hrášková kaše se švýcarským mangoldem a smaženými kuřecími prsíčky

Příprava

Žlutý hrášek předvařte v hrnci v takovém množství vody, aby byl zakrytý.

Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na kostičky a česnek na tenké plátky. Zeleninu vložte do pánve, přidejte sůl, pepř a bobkové listy a na středním plameni orestujte na 2 lžících olivového oleje.

Hrášek slijte, přidejte ho k zelenině na pánvi, přilijte vývar a přidejte rozmarýn. Vařte asi 15-20 minut, dokud nezměkne.

Změklý hrášek sundejte z ohně, vyndejte bobkové listy a rozmarýn. Obsah pánve dejte do kuchyňského robotu, přidejte citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje a rozmixujte do krémova.

Stonky mangoldu nakrájejte na jemno a listy nasekejte nahrubo. Ve velké pánvi opečte stonky na směsi másla a oleje a zároveň přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Když jsou stonky měkké, přidejte listy a smažte, dokud i ony nezměknou.

Kuřecí prsa osolte a opepřete a na pánvi rozehřejte olej. Plátky masa zprudka opečte, přidejte několik stroužků česneku a velkou snítku rozmarýnu a trochu másla. Předehřejte troubu na 160 °C a pečte 10 minut.

Při podávání hrachovou kaši posypeme mangoldem a přidáme plátek masa. Pokrm přelijte šťávou a ihned snězte.

zpět na seznam