Jahodový koláč se zakysanou smetanou

Příprava

Formu vymažte tukem a vysypte. Předehřejte troubu na 180 °C.
V kuchyňském robotu utřete cukr a máslo do hladka a postupůně přidávejte vejce.
V míse smíchejte mléko, zakysanou smetanu a vanilku. Do jiné mísy přidejte suché přísady a poté je střídavě přidávejte do těsta. Každou část pečlivě promíchejte.
Jahody omyjte, a nakrájejte je malé kousky. Opatrně je vmíchejte do směsi, poté nalijte do připravené dortové formy a pečte v předehřáté troubě 50 minut. Vyjměte z trouby a nechte ve formě vychladnout do vlažného stavu, poté ji opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout.

Přísady na polevu smíchejte dohladka a vychladlé koláče před podáváním pokapejte.

zpět na seznam