Jahody, špenátový salát, lněné semínko

Příprava

Lněné semínko rozmělněte najemno v hmoždíři nebo mlýnku na kávu, přidejte vodu a chia semínka, mák a sůl. Nechte 10 minut odstát. Poté ho lžící rozetřete na pečicí papír, přes něj dejte další pečicí papír a pomocí válečku vyválejte na co nejtenčí vrstvu (1/2 mm). Opatrně odlepte vrchní pečicí papír a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte 15 minut, dokud se střed nezbarví a nebude na dotek měkký. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a rozlámejte na kousky.

Na dresink nakrájejte velmi najemno jahody a smíchejte je s ostatními přísadami do krémové konzistence.

Na salát rozkrojte okurku podélně na polovinu, vydlabejte semínka a okurku nakrájejte na plátky. Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte je na kousky. Okurku a jahody promíchejte s listy salátu, přelijte zálivkou a podávejte s nakrájeným upečeným plátem.

zpět na seznam