Jarní chlebový salát s chře

Příprava

Chléb nakrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a kousky chleba opečte s trochou soli, případně bylinkové soli dozlatova.

Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce, ty se nepoužívají. Očistěte a nakrájejte několik stonků na tenké plátky nebo hoblinky. Zbytek nakrájejte na kousky velikosti sousta a za stálého míchání je osmahněte na pánvi na prudkém ohni na trošce oleje. Nakonec přidejte na plátky nakrájený česnek.

Dresink připravíte tak, že česnek velmi jemně propasírujte nebo utřete, smíchejte s ostatními přísadami dohladka.

Část zálivky vmíchejte do opečeného chleba a salátu. Vmíchejte bylinky, přidejte chřest, obě části, zelený hrášek a nakrájenou okurku a dobře promíchejte.

Podávejte s vejcem vařeným 7 minut.

zpět na seznam