Jednoduché kari z červené čočky vhodné pro rodiny s dětmi

Příprava

Na pánvi rozpálíme olej, na kterém orestujeme na tenké plátky nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor a česnek, počkáme, dokud nezměkne. Přidejte koření – kurkumu, kmín, koriandr a promíchejte, všechno osmahneme, pak vmícháme nakrájenou čili papričku. Přidejte propláchnutou červenou čočku, zamíchejte a zalijte kokosovým mlékem, šťávou z oloupaných rajčat v konzervě a vývarem (nebo vodou). Přidejte sůl a pepř. Přiklopíme a vaříme asi 25 minut, dokud čočka není úplně měkká a neabsorbovala veškerou tekutinu. Čočka bohužel vařením ztratí krásnou korálovou barvu. Během vaření občas zkontrolujeme, případně dolejeme vývar. Přidáme nakrájenou cibulku na větší kousky nebo očištěný čerstvý špenát. Vařte už jen několik minut, dokud nepovolí. Nakonec dochutíme trochou citronové šťávy, a pokud máme rádi pikantní jídla, přidáme další čili. Podávejte s vařenou jasmínovou rýží nebo chlebem. Bude ještě chutnější, pokud necháte den odležen, aby se chutě spojily.

zpět na seznam