Jehněčí Koleno

Střední
Drahý
Průměrný

Příprava

Jehněčí koleno naložíme na jednu noc do červeného vína. Do jednoho plechu přidáme trochu oleje, jehněčí koleno osolíme, opepříme. Vložíme ho na plech, okolo něj rozložíme na větší kousky nakrájenou cibuli, respektive mrkev. Přidáme bobkový list, zalijeme trochou vína, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečeme cca 1,5 hodiny. Až maso změkne, sundáme z něho alobal, anebo pokličku a zvýšíme na 15-20 minut teplotu, a tak ho dopečeme. Na rozehřátém másle si podusíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na jemné kousky nakrájené sušené meruňky, osolíme, opepříme a dokořeníme šalvějí, najemno nakrájeným tymiánem a nakrájenou petrželkou. Posypeme strouhankou, necháme přivést k bodu varu a následně smícháme s vyšlehanými vajíčky. Vyformujeme si malé kopečky, které vložíme do trouby a několik minut pečeme. Ty pak podáváme k jehněčímu jako přílohu, respektive podáváme pečenou mrkev, anebo okořeněné pečené brambory.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam