Související program:

Dóra Havasová: Moje Vysněná Cukrárna
2. Sezóna 5. část
Příprava
Mléko a smetanu nalijeme do menšího hrnce, seškrábneme vanilková semínka a spolu s luskem přidáme do hrnce. Vaříme na mírném ohni, necháme zchladnout. Odebereme vanilkový lusk.
Smícháme tři žloutky, celé vejce, cukr a sůl, vyšleháme. Za stálého míchání opatrně zapracujeme vanilkové mléko. Naplníme velkou mísu studenou vodou a zchladíme.
Připravíme si šest zapékacích misek a dáme na plech. Do hrnce dáme vodu, cukr a na mírném plameni si připravíme zlatohnědý karamel. (Nemícháme). Rovnoměrně rozdělíme do připravených misek tak, aby pokrýval dno. Přidáme vychlazený krém. Na plech nalijeme vodu, aby byly formičky z poloviny ponořené. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů, pečeme 45 minut.
Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Na noc vložíme do chladničky. Objeďte nožem okraj formičky, aby se dezert lépe vyndával na talířek.
Recept se může lišit od televizního vysílání.