Krémeš (Řez) S Likérovým Krémem

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Listové těsto vyválíme na dvojnásobnou velikost, než bude nakonec jeho velikost na plechu. Pod těsto položíme papír na pečení, na povrch také vložíme papír na pečení a těsto nakonec zatížíme dalším plechem na pečení, následně pečeme na 180 stupních do zlatova. Máme-li těsto upečené, tak si horní část těsta nakrájíme již na jednotlivé kousky desertu. K přípravě krému si předehřejeme 7 dl mléka s mletou vanilkou. Mezitím si vyšleháme vaječné žloutky s cukrem, poté přidáme škrob, mouku a přilijeme 3 dl mléka. Následně vše smícháme s vroucím vanilkovým mlékem a vaříme krém. Až krém trošku vystydne, tak do krému vmícháme máslo. Želatinu namočíme v trošce vody, následně ji společně s vaječným likérem vmícháme do vychladlého krému. Pláty listového těsta naplníme krémem a na půl dne odložíme do ledničky.

zpět na seznam