Související program:

Od Sezony K Sezoně
1. Sezóna 5. část
Příprava
Na játrové knedlíčky vložte kuřecí játra do mixéru. Nastrouhejte cibuli, ochuťte majoránkou, solí a pepřem. Přidejte vejce, nahrubo nasekanou petrželku a zpracujte dohladka. Střídavě přidávejte mouku a strouhanku, dokud nezískáte požadovanou konzistenci. Odstavte a nechte 10-15 minut odstát.
Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji ve středně velkém hrnci na másle a oleji do měkka. Kedlubnu nakrájejte na tenké plátky a přidejte do pánve, poté co je cibule měkká. Kedlubny mírně opečte a dávejte pozor, aby se nepřismahly. Přidejte vývar a osolte.
Když kedlubny začnou měknout, přidejte do polévky játrové knedlíčky a povařte je. Na závěr rozmíchejte smetanu se škrobem, přidejte trochu vývaru, aby se nevytvořily hrudky. Přidejte do polévky a několik minut povařte, dokud polévka nezhoustne. Podávejte posypané jemně nasekanou petrželkou.