Související program:

Róbert Bede Uvádí: Jiný Kraj, Jiná Chuť, Jiné Tradice
1. Sezóna 2. část
Příprava
Přiveďte hrnec s vodou k varu. Když začne bublat, přidejte očištěné vnitřnosti , nebo maso a vařte je pod pokličkou asi půl hodiny. Poté přidejte tři lžíce soli a vařte další půlhodinu. Játra jsou první, která změknou, vyjmou se a zbytek se nechá vařit.
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na tuku.
Uvařené vnitřnosti, nebo maso vyjmeme, nakrájíme na malé kousky a umeleme s osmaženou cibulí.
Vezměte 6-8 litrů vývaru a uvařte v něm kroupy, které byly namočeny předchozí noc. Když zhoustne, přidáme mletou cibuli a dochutíme majoránkou, solí, pepřem a paprikou. Rozmíchaná krev se přidá jako poslední. Podle chuti osolíme a za stálého míchání vaříme, dokud neztmavne a nezhnědne.