Související program:

Od Sezony K Sezoně
1. Sezóna 6. část
Příprava
Kuřecí prsa nakrájejte na stejné plátky, osolte, opepřete a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte 4-5 lžic oleje, odstraňte přebytečnou mouku a kuřecí plátky osmažte z obou stran do zlatova. Poté maso vyjměte z pánve a pánev vytřete.
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce, které nepoužíváte. Očištěnou jarní cibulku a chřest nakrájejte na stejně velké kousky. Česnek nakrájejte na plátky.
Do pánve nalijte 2-3 lžíce oleje, zahřejte a zeleninu, včetně zeleného hrášku, osmahněte. Po zhnědnutí ji vyjměte a dejte stranou.
Do pánve nalijte vývar a smetanu, přidejte hořčici a nastrouhanou citronovou kůru. Přiveďte k varu a poté do něj nastrouhejte polovinu parmazánu. Dochuťte citronovou šťávou. Do pánve vraťte chilli a zeleninu, promíchejte je s omáčkou a vařte asi 5-7 minut.
Podávejte s uvařenými těstovinami, čerstvě nastrouhaným zbylým parmazánem a posypte čerstvě nasekanou petrželkou.