Kuřecí Pastilla

Střední
Levný
Průměrný

Příprava

Na rozehřátém ohni osmahneme najemno nakrájenou cibuli a petrželovou nať. Přidáme kurkumu, sůl, pepř, skořici a trošku šafránu. Nyní přidáme na větší kusy nakrájená kuřecí prsa, několik minut orestujeme a nakonec zalejeme vodou a vaříme do měkka. Maso vyndáme a odložíme stranou, aby vychladlo. Okořeněnou šťávu smícháme s vajíčky. Musí to být trochu hustější, asi jako smaženice. Opečeme si mandle, smícháme je s moučkovým cukrem a pomerančovou šťávou. Buď porcelánovou, nebo jenskou mísu vymažeme máslem, a vyložíme ji jednou vrstvou listového těsta. Těsto opět potřeme máslem. Nyní naložíme na těsto skořicí ochucené a nakouskované kuřecí maso, které překryjeme další vrstvou listového těsta. Na tuto vrstvu položíme vajíčkovou směs a také tu překryjeme další vrstvou listového těsta. Těsto natřeme máslem a posypeme ho směsí mandlí s moučkovým cukrem a pomerančovou šťávou. Pěkně založíme vyčuhující kousky těsta, potřeme ho máslem a vložíme do trouby, kde ho pečeme 30-40 minut na 160 stupních.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam