Lasagne

Střední
Střední
Hodně

Příprava

Na jemno nakrájenou pancettu (italskou slaninu) osmahneme na trošce másla a a olivového oleje. Přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a drcený česnek. Nastrouháme do toho mrkev a celer a nakonec přidáme mletá masa. Důkladně osmahneme, osolíme, opepříme. Přidáme rajčata, zalijeme červeným vínem, respektive masovým vývarem. Na mírném ohni vaříme přes 3 hodiny. Vypařenou šťávu samozřejmě doplňujeme. Zatím si připravíme bešamel. V rozpuštěném másle si osmahneme mouku, poté zalijeme horkým mlékem a vaříme do doby, dokud z toho nevznikne hustá omáčka. Osolíme, dokořeníme mletým pepřem a muškátovým oříškem. Na dno plechu položíme jednu část těsta a druhou část těsta (zbytek) vrstvíme a plníme s ragú a směsí bešamelu se sýrem. Vrch těsta posypeme zbytkem mozzarelly a nastrouhaného parmazánu. Je velmi důležité, aby vše bylo dostatečně šťavnaté. Pečeme na 180 stupních 30-40 minut.

zpět na seznam

Nastavení cookies