Letní Minestrone Polévka

Světlý
Střední
Nízký

Příprava

Ve středně velkém hrnci zahřejeme olej a opečeme nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, česnek, fenykl a řapíkatý celer. Osolíme, přidáme čerstvý tymián a listy rozmarýnu. Pečeme na středně silném stupni do doby, dokud se zelenina nerozvaří. Během pečení přidáme do zeleniny kousek parmezánu, díky kterému polévka získá ještě bohatší chuť. Umyjeme kadeřavou kapustu (kadeřávek), nakrájíme ji a přidáme do polévky. Zalijeme bílým vínem. Ve středně velkém hrnci (cca o objemu 1,5 l) uvaříme vodu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Vývar z těstovin nevylijeme, ale přidáme do polévky. Těstoviny scedíme a odložíme stranou. Polévku osolíme, opepříme, přidáme do ní zbytek zeleniny: zelený hrášek, nakrájenou cuketu, a nakonec fazole z konzervy. Nakonec vše vaříme až do okamžiku, kdy je veškerá zelenina měkká. Nakonec do polévky přidáme těstoviny. Mezitím si připravíme pesto: veškeré ingredience vložíme do mixéru, kromě olivového oleje, vše rozmixujeme úplně najemno, aby pesto získalo krémovou konzistenci. Během mixování do toho nepřetržitě přidáváme olej.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam